Az Ön keresési eredményei

Hitelügyintézés

Lakásvásárlási és lakásépítési jelzáloghitel

A lakásvásárlási jelzáloghitel a lakáshitelek azon fajtája, amely esetében a cél, új vagy használt lakás, esetleg családi ház megvásárlása, és a pénzintézet a lakáshitelt egy ingatlan (pl. a megvásárolni kívánt ingatlan) fedezete, biztosítéka mellett nyújtja az adósnak.

A lakásépítési hitelek eme fajtája olyan építési munkákra igényelhetőek, amelyek eredményeképpen új lakás vagy családi ház „keletkezik”, illetve a már létező lakás vagy családi ház alapterülete bővül, esetleg a tetőtér kerül beépítésre, és a pénzintézet a lakáshitelt egy ingatlan (pl. a megépíteni kívánt ingatlan) fedezete, biztosítéka mellett nyújtja az adósnak.

A bankvilág útvesztőiben nem egyszerű az eligazodás, s így van ez a lakáshitelek piacán is. A jól hangzó reklámszövegekben az előnyök vannak kiélezve, és a hátrányok elég apróbetűvel bújnak meg a sorok között. Legtöbb ember nem naprakész pénzügyi területen, ezért számukra kifejezetten fontos, hogy szakembertől tájékozódjanak. Egy lakáshitel igénylésének eldöntése nem egyszerű feladat, ezért igyekszem segíteni a lakáshitelekkel kapcsolatos legfontosabb információkkal.

A lakáshitel az egyik leggyakrabban igényelt hitelforma, de nem csak lakásvásárlásra használható fel, hanem építkezésre, ingatlanvásárlásra, felújításra vagy bővítésre is. Finanszírozás szempontjából a lakáshitelek számítanak a legkedvezőbbnek kamatozás szempontjából. A lakáshitel, csak lakáscélú és alapvetően forint alapú lehet. Szinte önerő nélkül is lakáshoz juthat megfelelő pótfedezet bevonása mellett.
A hiteligénylők a bank kiválasztásakor sokszor beérik a kamatok áttekintésével. Azok, akik igyekeznek a lehető legjobb ajánlatot megkeresni, megnézik a fizetendő törlesztőrészletek nagyságát, de sajnos sok esetben még ez sem elég a felelős döntéshez.

Javaslom, hogy hitelfelvétel előtt  minden esetben járjon utána, vajon mekkora összeget kaphat, megnyugtató előminősítést végeztetni. A legtöbb banknál ingyenes, de szakértő bevonásával ez alapvető.

Mi az, ami igazán fontos lakáshitel felvételekor: biztonságos legyen, megkapjuk a szükséges hitelösszeget, minél rövidebb futamidő, de vállalható legyen a havi törlesztő, kedvező előtörlesztési lehetőség, kezdeti költségek elengedése…

Természetesen olyan lakáshitel nem létezik, amelyiknél mindegyik előny egyszerre elérhető, ezért, döntsük el, számunkra melyek a legfontosabb szempontok. A bankok profitorientáltak, nem jótékonysági intézmény, tehát üzleti alapon kezelik Önt, ezért csak fenntartásokkal fogadja a reklámjaikat és figyeljen a részletekre!

Összehasonlítás